Vágólapra másolva!
Floyd Mayweather Jr. szerint váltósúlyban azért csak pontozással nyer többnyire, mert az ellenfelei átmennek túlélő üzemmódba. Aki viszont harcolni megy hozzá és mindent belead, azt kiüti az amerikai.

A nagypehelysúlyból egészen nagyváltósúlyig világbajnoki címeket szerző, jelenleg váltósúlyban vitézkedő Floyd Mayweather Jr. ragyogó defenzív képességeit nem lehet elvitatni, ütőereje, és a felsőbb súlycsoportokban elért kevés KO-győzelme miatt viszont elég sok kritika éri őt.

A 34 éves amerikai bunyós szerint csupán az ellenfelei hozzáállása az, ami miatt váltósúlyban nagyrészt inkább pontozással aratja a győzelmeit: "Ez csak azért van, mert az ellenfeleim átmennek túlélő üzemmódba. Miután lemaradnak a pontozólapokon és érzik, hogy nincs győzelmi esélyük, már csak ki akarják húzni a menetszámot. Mosley és Marquez is ezt tette, csak a túlélésre játszottak."

Mayweather ellenpéldát is tudott mondani: "Hatton azért más volt. Hatton harcolni akart, és láttuk, mi történt. Ha valaki harcolni jön és mindent belead, azt kiütöm, de vannak, akik hiába érnek el a csúcsig, jutnak el Floyd Mayweatherhöz, csak a túlélésre játszanak."

Forrás: Profiboksz.hu