Vágólapra másolva!
Ricky Hatton az alkohol után nyúlt és depresszióba süllyedt 2009-ben, miután két menet alatt megszégyenítette Manny Pacquiao. A brit ökölvívónak napokig tartó rövidzárlatai voltak, azt sem tudta, mi történik vele, később, mikor edzeni próbált, már nem volt benne tűz.

Két éve, 2009 tavaszán vívta utolsó bokszmérkőzését Ricky Hatton. A Manny Pacquiao elleni összecsapás a brit bunyós katasztrofális KO-vereségével végződött.

A volt kisváltó-, és váltósúlyú világbajnok meghökkentő nyilatkozatot tett erről az időszakról: "Nagyon padlón voltam, folyton sírtam, és az öngyilkosságot fontolgattam. Mind mélyebbre süllyedtem a depresszióban. Elmentem és ittam, a legrosszabbat tettem, amit ilyenkor lehet, az alkoholba menekültem."

"A depresszió súlyos dolog, a Pacquiao elleni vereségem után pedig a visszavonuláson gondolkodtam és nem tudtam túl jól kezelni a dolgot. Napokig tartó rövidzárlataim voltak, fogalmam nem volt, ittam-e, vagy sem, nem tudtam, mi történik velem. Büszke emberként és harcosként irtó nehéz volt megbékélnem azzal, hogy két menet alatt megszégyenültem" - mesélte Hatton.

A brit búnyós kis ideig próbálkozott még a visszatéréssel, de igazából esélye sem volt: "Próbáltam ismét edzeni, de észrevettem, hogy már nincs meg bennem a tűz, és itt vége is lett a pályámnak. Minden összejött, egyszerűen borzalmas időszak volt az életemben. Piáltam, duzzogtam és nagyon sajnáltam magam. Hazamentem, és siránkoztam a barátnőmnek, hogy nem akarok élni, végezni akarok magammal. A depresszió igen súlyos dolog, sokan fel sem fogják, hogy milyen könnyen halálos lehet."

Forrás: Profiboksz.hu