Vágólapra másolva!
"Ha valaki Euroligát szeretne nyerni, van csapata és rám gondolt, arra kapható vagyok" - nyilatkozta a Magyar Szónak adott interjújában Rátgéber László kosárlabdaedző, aki kedden ünnepelte 45. születésnapját.

A magyar szakember elmondta, nem kapott megfelelő ajánlatot egyetlen kosárlabdacsapattól sem, így jelenleg a nemrég beindított pécsi kosárlabda-akadémiájával foglalkozik.

"Az akadémia mintegy 600 eurós havi kosárlabda-ösztöndíjat is biztosíthat a Pécsi Tudományos Egyetemen, Európa második legrégibb egyetemén. Lesznek kihelyezett tagozataink a felvidéki Somorján, az erdélyi Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön" - nyilatkozta a Magyar Szónak.

Rátgéber elmondta, mind a szerb, mind a magyar kosárlabdának ugyanaz a problémája: nincs jó utánpótlás-nevelés. "Szeretnék edzőképzést is beindítani. Ezt a programot felkínálnám az újvidéknek is, ha lenne kivel tárgyalni. Szerintem, amilyen gyerekek nőnek arrafelé, 5-6 éven belül megváltozna a kosárlabda helyzete itt is, ott is."

A szakember a Pécs csapatával kapcsolatban annyit mondott: "Kívülálló szurkoló lett belőlem. De majd talán az utánpótlással visszajuttatom oda, ahol a helye van: az Euroligába.