Vágólapra másolva!
David Coulthard szerint nevetségesek azok a feltételezések, amelyek szerint a McLaren a KERS piszkálásával szándékosan lassította le Jenson Buttont Abu-Dzabiban.

A múlt heti Abu-Dzabi Nagydíjat megnyugtató fölénnyel nyerte meg a hosszú ideje válságban lévő Lewis Hamilton, csapattársa, az idén jobban teljesítő Jenson Button harmadik lett. Button már a verseny utáni sajtótájékoztatón arra panaszkodott, hogy autójában végig rakoncátlankodott a KERS, hol működött, hol nem, ami alaposan megnehezítette a dolgát.

Egyes feltételezések szerint a McLaren a bokszból szándékosan idézte elő a hibát, így biztosítva Hamilton győzelmét, egyszermind a talpraállás lehetőségét számára. David Coulthard szerint ennél nagyobb marhaságot még nem találtak ki idén a Forma-1-ben.

"Hallottam néhány nevetséges feltételezést arról, hogy a McLaren szándékosan okozott KERS-problémákat Jensonnek, így adva szabad területet Lewisnak" - írta Coulthard a Telegpraph című napilapban vezetett rovatában. "Néhányan összefüggésbe hozták ezt a teóriát azzal, hogy hosszú idő után Ron Dennis is ott volt a McLaren bokszában. Ez már végképp mindennek a teteje." Coulthard közel egy évtizedet dolgozott végig a McLarennél Dennis irányításával, jelenleg a Red Bull tanácsadója.