Puskák, gránátok, lőszerek egy budapesti lakásban

Vágólapra másolva!
Angyalföldön fogott el a rendőrség egy fegyverkereskedőt.
Vágólapra másolva!

Egész fegyverarzenált foglaltak le e héten a BRFK XIII. kerületi rendőrkapitányságának munkatársai. A rendőrség tájékoztatása szerint szerda este a XIII. kerületi Kassák Lajos utcánál a rendőrök felfigyeltek egy gyanús "üzletelésre". Egy gépkocsijánál várakozó férfihoz rövid időn belül érkezett egy másik, majd egy nagy méretű, fekete színű nejlonba csomagolt hosszúkás tárgyat helyezett el az autó hátsó ülésére.

Az ellenőrzésnél az egyik férfi ruházatából kések, míg a gépjárműből tonfák, vipera, lőszerhüvelyek, továbbá a fekete csomagolásból, egy puska került elő.

Az utóbbit átadó 41 éves férfi II. kerületi lakásában további puskákat, revolvert, flóbert pisztolyt, forgótáras pisztolyt, gyakorló puskagránátokat, pirotechnikai rakétákat, könnygáz-, füst- és ködgránátokat, valamint több ezer darab töltényt, lőszert, illetve lőport foglaltak le.

A 41 éves férfit visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. "Üzletfele" szabadlábon maradt.