Vágólapra másolva!
Drávucz Katalin győzött a polgármesterjelöltek közül a képviselő-testület önfeloszlatása miatt Jászladányban vasárnap tartott helyhatósági választáson - tájékoztatta Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A független jelöltként indult, de Fidesz-tag Drávucz Katalin 1286 szavazatot kapott. Két - szintén független - vetélytársa közül Dankó István volt polgármesterre 886-an, Bíró Csabára 64-en voksoltak. Az eredmény nem hivatalos.

Pócs János arról is beszámolt az MTI-nek, hogy a részvételi arány várhatóan 50 százalék feletti lesz. A nagyközségben közel 4500-an élhettek a választás jogával.

A politikus szerint mivel a nyolc képviselői helyre 32-en pályáztak, az eredmények feldolgozása a hajnali órákig eltarthat.

Egy tévés műsorvezető lesz Bokor első embere

Független jelöltként Dömsödi Gábor nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Nógrád megyei Bokor községben - tájékoztatta a település jegyzője, Kiss Tamás az MTI-t. A 128 választásra jogosult lakos közül 81-en mentek el szavazni, és 73 érvényes voksot adtak le az egyedüli jelöltként induló Dömsödire.

A televíziós műsorvezetőként ismert Dömsödi Gábor 2003 és 2006 között már dolgozott a falu polgármestereként. Az időközi választást azért írták ki, mert a korábbi, független faluvezető, Engel Krisztina szeptember elsejével - indoklás nélkül - lemondott a tisztségről.

Nemesnádudvaron is választottak

Nemesnádudvaron is időközi polgármester-választást tartottak, az egyetlen jelöltként induló Kovács István orvost 501 szavazattal megválasztották - közölte Vancsik György körjegyző. A település 1615 szavazásra jogosult lakójából 535-en vettek részt a választáson.

A település hat képviselői mandátumáért 15 független jelölt indult, közülük sorrendben Oberst Ferenc, Hermanutz Dániel, ifj. Török András, Sziegl Gábor, Nébl Istvánné és Schauer József kapta a legtöbb szavazatot és lett képviselő.

Az előző, szintén független polgármester lemondása miatt augusztus végén rendezték volna az időközi választást, de akkor elmaradt, mert a képviselő-testület a választás előtti héten feloszlatta magát, és az egyetlen polgármesterjelölt, Kovács István visszalépett. Kovács ugyanakkor jelezte, hogy a 90 napon belül megtartandó időközi választáson indulni fog.