Gyanús halálesetek miatt nyomoznak az Uzsoki utcai Kórházban

Vágólapra másolva!
Ismeretlen tettessel szemben indult nyomozás emberölés gyanúja miatt a fővárosi Uzsoki Kórházban. A Magyar Hírlap úgy tudja, a BRFK morfintúladagolásban elhunyt betegek ügyében vizsgálódik.
Vágólapra másolva!

Az Uzsoki utcai Kórházban történt gyanús halálesetek miatt nyomoz a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint emberölés elkövetésének gyanúja miatt indult a nyomozás ismeretlen tettessel szemben, a nyomozás során azonban gyanúsítás eddig még nem történt.

A Magyar Hírlap információi szerint morfintúladagolásban elhunyt betegek ügyében vizsgálódik a BRFK. A lap úgy tudja, az Uzsoki utcai kórház fül-orr-gégészeti osztályán szombaton házkutatást tartottak, ezt azonban kérdésünkre a rendőrség nem kívánta kommentálni.

A Magyar Hírlap szerint a rendőrség a kórházi osztály 2005-2007 között folytatott gyakorlatát vizsgálja, amikor végstádiumban lévő daganatos betegeknek a fájdalomcsillapításhoz szükséges morfiumadag négy-ötszörösét adták be, amelytől az érintettek néhány napon belül meghaltak. A lap szerint a rendőrök a hétvégi házkutatás alkalmával orvosi dokumentációkat foglaltak le, és nővéreket hallgattak ki.

Kérdéseinkkel megkerestük Golub Ivánt, a kórház főigazgatóját, akinek egyelőre várjuk a válaszát.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő orvos azt mondta, szakmai berkekben fél éve beszélik, hogy vannak fővárosi kórházak, amelyekben rendszeresen alkalmazzák a fenti gyakorlatot, amiről egy - orvoskörökben nagy felzúdulást keltő - cikk is megjelent egy szaklapban, Szándékos morfintúladagolás Magyarországon címmel.