Vágólapra másolva!
A Valencia elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülő Genk magyar kapusa, Köteles László belga lapoknak arra panaszkodott: amikor megnézi a magyar válogatott névsorát, nem érti, ő miért nem tagja a keretnek.

"Örültem, hogy Tőzsér Dani ismét bekerült a válogatottba. Ám amikor megnéztem a névsort, az jutott eszembe: a fenébe, miért nem én?" - idézte többek között a Hbvl.be a 27 éves kapust, aki Erwin Koeman keretébe többször is bekerült, Egervári Sándor azonban még nem számolt vele, legutóbb a Liechtenstein és a Lengyelország elleni kerethirdetéskor kereshette mindhiába a nevét.

Ez főleg azért fáj a Maccabi Haifa elleni remeklése óta Belgiumban csak "büntetőölő Kötelesnek" nevezett játékosnak, mert gyengébbnek tartja a válogatott keretében lévő kapusokat saját magánál. "Kik a vetélytársaim? A 35 éves Király Gábor a német másodosztályú 1860 Münchenből, Bogdán Ádám, aki a Boltonnál tartalékkapus, illetve Kovács, aki a Pakssal az Európa Ligában szerepelt" - mondta a játékos, akinek vélhetően rosszul jegyezték le a szavait, a Paks válogatott kapusát ugyanis Csernyánszki Norbertnek hívják.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Genk a BL-csoportkör első meccsén rögtön pontot rabolt a Valenciától, szerdán pedig a Mestallában bizonyíthat, hogy nem volt véletlen a döntetlen. "Ha egy nagycsapat ellen játszunk, és tele van a gatyánk - mint volt a Chelsea ellen, idegenben -, akkor nincs esélyünk. A Primera División harmadik helyezettjét nyugodtan nevezhetjük topcsapatnak. Úgy vélem, most sokkal agresszívebb lesz az ellenfél, mint az első meccsen volt" - fogalmazott Köteles. Arról is beszélt, hogy a Chelsea elleni, idegenbeli 5-0 után sikerült a csapatának összeszednie magát, ezért sikerült hazai pályán 1-1-et elérnie a Genknek a 2010-es angol bajnokkal szemben.