Vágólapra másolva!
A Nemzetbiztonsági Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat feladata lesz kideríteni, indult-e támadás a forint ellen.
Vágólapra másolva!

Minden lehetséges eszközt felhasznál a kormány a magyar gazdaság, a családok és forint védelmére, mondta csütörtökön a kormányszóvivő. Giró-Szász András hozzátette: a magyar fizetőeszközt nemcsak megvédi a kormány, hanem megpróbálja kideríteni, kik állnak a forint elleni esetleges spekulatív támadás mögött.

A kormánynak - a szóvivő szerint - az elmúlt hetek eseményeiből világossá vált, hogy spekulatív támadások történtek, történhettek a forinttal szemben a közelmúltban. Egyben megerősítette a Magyar Nemzet korábbi érteülését, amely szerint a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet a Nemzetbiztonsági Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat segítségét kéri az esetleges támadás felderítésére.

Giró-Szász András a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tervezett megállapodással összefüggésben úgy fogalmazott: Magyarország gazdaság- és társadalompolitikai szuverenitása nem korlátozható. A szóvivő beszámolt arról is, hogy a nemzetgazdasági tárca a jövő szerdai kormányülésen előterjeszti a nemzeti növekedési tervet.