Lidl: A megoldás kulcsát a Gropiusnál kell keresni

Vágólapra másolva!
A Lidl többször tárgyalt a szigetszentmiklósi raktár előtt tüntető vállalkozókkal, de nincs olyan jogi megoldás, amellyel közvetlenül a vállalkozóknak fizethetné ki a Gropius számláit.
Vágólapra másolva!

A Lidl Magyarország áruházlánc pénteken közölte, a cég egységének létrehozásával megbízott Gropiust felszámoló cég, a Cash & Limes Zrt. felszámolóbiztosa szerint sincs jogi lehetőség arra, hogy a Lidl ne nekik, hanem közvetlenül a vállalkozóknak fizessen.

Az áruházlánc azt állítja, az utóbbi hetekben mindent megmozgatott, hogy megoldást találjon a kialakult helyzetre, erőfeszítései azonban nem vezettek eredményre. "Mivel nem Lidl-ügy, hanem Gropius-ügy van, a megoldás kulcsát is az építési fővállalkozónál kell keresni" - áll a Lidl közleményében. A cég bízik abban, hogy a vállalkozók belátják, hogy az érdekérvényesítés jelenlegi módja nem vezethet eredményre.

A Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) szervezésében vállalkozók csoportja a múlt héten kezdett tiltakozó akcióba a Lidl szigetszentmiklósi logisztikai központja előtt, hogy elérje, az áruházlánc közvetlenül fizesse ki számukra elmaradt járandóságukat, amelyet a generálkivitelezőtől nem kaptak meg a Lidl áruházának megépítése során. A Gropius Zrt. annak ellenére nem fizette ki az alvállalkozókat, hogy a pénz egy részét már megkapta a Lidltől, és csődöt jelentett. A VÉSZ egy hónapon át tartó, 24 órás félpályás útlezárással járó demonstrációt jelentett be a település érintett szakaszára.