Meghosszabbította a lezárást Orbán házánál a terrorelhárítás

lezárták Orbán Viktor lakásának környékét, terrorelhárítás
Vágólapra másolva!
Februárig lezárva marad a miniszterelnök házának környéke, miután a Terrorelhárítási Központ meghosszabbította az erről szóló intézkedést. A Terrorelhárítási Központnál nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy egy esetlegesen bejelentett tüntetés miatt hosszabbították-e meg a Cinege úti ház környékének lezárását. Tudósítónk a helyszínen semmilyen lezárásra utaló jelet nem talált.
Vágólapra másolva!

Meghosszabbította a miniszterelnök háza környékének lezárását a Terrorelhárítási Központ (TEK). A december 23-án hozott intézkedés éjfélig tartott volna, de a hosszabbítás miatt februárig marad érvényben.

A Terrorelhárítási Központ sajtóügyeletese nem válaszolt az [origo]-nak arra a kérdésére, hogy jelentettek-e be tüntetést a miniszterelnök házának környékére. A TEK határozatában ugyanis az szerepel, hogy "az elrendelt területzárás pontosan meghatározza a lezárt terület határait, így egyértelművé teszi, melyik az a terület, amely a gyülekezési jog gyakorlására és egyéb nyilvános rendezvények megtartására rendelkezésre áll".

A Terrorelhárítási Központ közleménye szerint a lezárt terület a Budapest XII. kerület, Kútvölgyi út és Cinege út kereszteződésétől a Béla király út és Cinege út kereszteződéséig terjed ki, beleértve a Csipke utca és Cinege út kereszteződésének lezárását is, valamint a Budapesti Német Általános Iskola és Gimnázium Csipke utcai kocsibejáróját is.

Az [origo] munkatársa a Cinege úton, a miniszterelnök házánál tájékozódott a lezárásról, de semmilyen arra utaló jelet nem talált, tudósítónk nem látott rendőrt a környéken.

A TEK határozata szerint a lezárás végrehajtása a rendőrség feladata, ezért az [origo] megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, kérdésünkre egyelőre nem kaptunk választ.

Tavaly nyáron egyszer már lezárták Orbán házának környékét, akkor azért, mert a rendvédelmi dolgozók kilátásba helyezték, hogy a kormányfő házánál fognak tüntetni.

Fotó: Mudra László [origo]
Munkatársunk nem látott Orbán házánál rendőröket