Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) négy mérkőzésre eltiltotta Mario Balotellit, a Manchester City támadóját, aki a Tottenham Hotspur elleni, vasárnapi bajnoki mérkőzésen megtaposta ellenfelét.

A 21 éves csatár a Tottenham ellen 3-2-re megnyert találkozón egy lövést követően a földön fekvő Scott Parker fejére lépett sarkával, majd egy rendkívül átlátszó eséssel próbálta elterelni a figyelmet tettéről. A játékvezető nem vette észre az esetet, ezért az FA a videofelvétel alapján ítélkezett. Az olasz focista a 95. percben a győztes gólt szerzett a találkozón.


A klub elfogadta a szerdai döntést, amely aznap este már életbe is lépett. Az olasz válogatott játékos nem szerepelt a Liverpool elleni Ligakupa-elődöntő visszavágóján, melynek 2-2-es végeredménye összesítésben az ellenfél továbbjutását jelentette.

A botrányairól is ismert futballista tettéért eredetileg csak hárommeccses büntetést kapott volna, de visszaesőként négy mérkőzésre tiltották el.

Hasonló sportszerűtlenségért a Real Madridot erősítő Pepének nem kell bűnhődnie, a portugál légiós múlt szerdán a Barcelonával szembeni Király-kupa-mérkőzésén egy ütközés után rálépett a földön ülő Lionel Messi kezére, ám a játékvezető nem vette észre az esetet. A spanyol szövetség elfogadta a védő érvelését, miszerint véletlen mozdulat volt.