Másfél méteres hó várja a síelőket Székelyföldön

Hóvihar, Madarasi Hargita, sícentrum
Vágólapra másolva!
Románia lassan kiszabadul a hó alól, ezzel mind könnyebben elérhetők a székelyföldi sípályák. Magyarországról nyolc-kilenc óra alatt el lehet jutni a csodálatos környékre.
Vágólapra másolva!

Jók a síelés feltételei a székelyföldi Hargita megye legtöbb sípályáján. A Madarasi-Hargitán másfél méteres a hóréteg, a Súgó-, a Nagy Mihály- és a Kicsi Mihály-pályák állapota nagyon jó.

Hargitafürdőn a Csipike-pályán másfél méter, a Kossuthon egy méter, a Miklóson pedig 55 centiméteres a sípályákon mért hó vastagsága. Utóbbi két pálya használatát jónak, a Csipike-pályát pedig nagyon jónak ítélte a Hargita Megyei Hegyimentő Közszolgálat - írja a Székelyhon portál.

A Csíkszereda közelében lévő Tolvajos-pályán 70 cm-es a hóréteg vastagsága, kiváló körülmények között lehet síelni. A Somlyó-pálya továbbra is használaton kívül van. A homoródfürdői Lobogó-pályán 70 cm-es a hóréteg, a pálya minősége jó, akárcsak a tusnádfürdői pályáé, ahol ugyancsak 70 cm-t mértek.

A három bucsini pályán (a Havason, a Bogdanon és a Bujdosón) 105, 110, illetve 100 centiméteres a hó, állapotuk kiváló. A borszéki Reménységen 65, a Prücsökön pedig 45 cm-es havat mértek, a gyergyócsomafalvi Veresvirág-pályán 45 cm-es a hóréteg, a síelési lehetőségek nagyon jónak mondhatóak.