Újra meg kell műteni Hugo Chávezt

Vágólapra másolva!
Egy léziót találtak Hugo Chávez medencéjében, ezért újra meg kell műteni a korábban rákkal kezelt venezuelai politikust.
Vágólapra másolva!

A venezuelai elnök kedden bejelentette, hogy ismét meg kell műteni, mert az orvosok egy léziót, azaz szöveti károsodást találtak a medencéjében, ugyanott, ahonnan tavaly nyáron egy baseball-labda nagyságú rákos daganatot távolítottak el. Az 57 éves Hugo Chávez a szülőföldjén, Barinas szövetségi államban tett látogatásán csaknem két órán keresztül beszélt egy tervezett traktor- és teherautógyár helyszínén.

A televízióban közvetített beszédben Chávez tagadta, hogy áttétek alakultak ki a szervezetében. "Nincs áttét. Csupán egy kis lézió ugyanott, ahonnan eltávolították a daganatot" - mondta a politikus, hozzátéve, hogy újabb, de a korábbinál kevésbé bonyolult sebészi beavatkozásra lesz szükség. Venezuelában olyan értesülések röppentek fel, hogy Cháveznek daganatos betegsége miatt kellett a hét végén Kubába utaznia további sürgős kezelésre. Az 57 éves politikus 1999 óta van hatalmon Venezuelában.