Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról Nemcsik Balázs, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) főtitkára. A szövetség elnökét, Vetési Ivánt váratlanul érte Nemcsik távozása, de döntését tudomásul vette.

"Tizennégy hónapot töltöttem az MKSZ-ben, az elmúlt időszak fontos és nehéz volt a szövetség számára" - mondta Nemcsik Balázs, aki február 22-én nyújtotta be lemondását. "Úgy gondoltam, itt az ideje, hogy az új vezetőség azzal folytassa a munkát, akivel elképzeli. Nyugodt lelkiismerettel távozom, mert az elmúlt bő egy év alatt valamennyi fontos feladatunkat sikerült elvégeznünk, jelenleg pedig olyan ügyvezető dolgozik a szövetségnél, akivel a napi munka folytonossága továbbra is biztosított."

Vetési Iván, az MKSZ elnöke elmondta: "Kicsit váratlanul ért a főtitkár úr lemondása, amelyet sajnálattal, de tudomásul vettem. Nemcsik Balázs nagyszerű munkát végzett a Magyar Kézilabda Szövetségben, a 2011-es átmeneti évben rendkívül sokat segített a szövetségnek és a magyar kézilabdázásnak a sportág konszolidálása szempontjából."

"Mivel a magyar kézilabdázásra a közeljövőben rengeteg fontos feladat vár, gondoljunk csak a női válogatott Európa-bajnoki selejtezőire, illetve a férfiak göteborgi olimpiai kvalifikációs tornájára, ezért erről az ügyről a továbbiakban nem szeretnénk nyilatkozni" - tette hozzá Vetési.