Pazar ingatlanokhoz jutott Nobilis Kristóf

Vágólapra másolva!
Jászai Gellért eladta az általa alapított SCD Csoport értékes fővárosi ingatlanait és fejlesztés előtt álló projektjeit. A vevő Nobilis Kristóf nagyvállalkozó egyik, meg nem nevezett cége. A tranzakció Budapest több második és ötödik kerületi épületét érinti, a vételárat a felek nem közölték.
Vágólapra másolva!

Az SCD csoportba tartozó Fortis Private Equity értékesítette Budapest második és ötödik kerületében lévő ingatlanait Nobilis Kristóf egyik cégének, a vételár üzleti titok, a vevő nem kívánja kommunikálni a vásárló cég nevét - közölte az eladó az MTI-vel.

Az adásvétel érinti többek között a II. kerületi Akadémia Park beruházást és a már elkészült Officium Irodaházat, a szintén II. kerületi Hárshegy utcai 2 hektáros telket. A tranzakcióval a vevőhöz kerül az V. kerületben a déli Klotild Palota, a Párizsi udvar, valamint a Szent István tér 15. szám alatti ingatlanok vásárlási joga is.

Jászai Gellért - az SCD csoport alapítója és résztulajdonosa - azért döntött az értékesítés mellett, mert nem tartja kedvezőnek az ingatlanfejlesztési piac jövedelmezőségi kilátásait, és mert a válság és a bankok hitelezési aktivitása további csökken.

"A mai helyzetben két lehetőség közül kellett választani. Az első, hogy további befektetésekkel a megváltozott környezetben is eredményes üzemméretet és portfóliót alakítunk ki. A második, hogy eladjuk valakinek ezt a kiemelkedő színvonalú ingatlancsomagot, aki vélhetően hasonló megfontolások alapján vásárolja meg azt" - idézi a közlemény Jászai Gellért indoklását arról, hogy miért vált meg az ingatlanoktól.

Jászai Gellért továbbra is figyelemmel kíséri a piaci folyamatokat, nem tartja kizártnak, hogy kellő időben visszatér az ingatlan befektetésekhez. Addig elsősorban egyéb üzleti portfóliójának erősítésére koncentrál - fejeződik be a közlemény.