Későn érkeztek a nigériai túszok kiszabadítói

Vágólapra másolva!
Sikertelen volt az a brit-nigériai közös mentőakció, amelyet két Nigériában túszul ejtett európai megmentésére szerveztek. A két mérnököt még tavaly májusban rabolta el egy radikális iszlamista csoport, a fegyveresek kiszabadításuk előtt nem sokkal lelőtték őket.
Vágólapra másolva!

Megölték a tavaly májusban foglyul ejtett brit és olasz túszukat Nigériában az emberrablók csütörtökön, miközben brit és nigériai fegyveresek közös műveletben próbáltak meg rajtuk ütni - írja a brit BBC csatorna online oldala. A fegyveresek még tavaly májusban rabolták el szállásáról a két mérnököt, az ország északnyugati részén. Az olasz miniszterelnök, Mario Monti azt mondta: csak azután értesítették a mentőakcióról, miután az már elindult.

A brit miniszterelnök, David Cameron Londonban azt közölte, hogy úgy tűnik, mindkét túszt azelőtt ölték meg fogva tartóik, hogy sikerült volna kiszabadítani őket. A terroristák egyértelműen megölésükkel fenyegetőztek, többek közt egy internetre feltett videón - fűzte hozzá Cameron.

Nigériában a Boko Haram nevű radikális iszlamista csoport az iszlám alapú törvénykezés, a saría bevezetését követeli a legnépesebb afrikai országban, ahol a lakosság fele valamelyik keresztény felekezethez tartozik.