Vágólapra másolva!
Az Európa Ligában és a Bajnokok Ligájában is kialakult a legjobb nyolc mezőnye a múlt héten, utóbbi sorozatban a Bayern München gólfesztivált rendezett. A bajorok a bajnokságban sem álltak le, így tőlük hárman is ott vannak álomcsapatunkban.

Kapus
Andrea Consigli (olasz, Atalanta): A bergamóiak úgy is tartják magukat a Serie A középmezőnyében, hogy a szezont mínusz hat ponttal kezdték. A csapat a hét végén Milánóban szerzett pontot az Inter ellen, amiben nagy szerepe volt a Diego Milito tizenegyesét védő Consiglinek.

Hátvédek
Branislav Ivanovic (szerb, Chelsea): A londoniaknak a jelek szerint jót tett az edzőváltás, mert Roberto di Matteóval eddig minden meccsüket megnyerték. A Napoli elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján a hosszabbításban harcolták ki a továbbjutást, a mindent eldöntő gólt a végig agilisan futballozó jobbhátvéd, Ivanovic szerezte.

Nicola Legrottaglie (olasz, Catania): A Serie A egyik meglepetéscsapata immár hat mérkőzés óta veretlen, és pontszámban utolérte az Internazionalét is. A hét végén a Laziót verte 1-0-ra, és a meccs egyetlen találatát a középhátvéd Legrottaglie szerezte.

Thomas Vermaelen (belga, Arsenal): Az Ágyúsok megint hátrányból nyerték meg a Newcastle elleni, hétfői bajnokit, a győztes gólt a ráadás perceiben a középhátvéd Vermaelen érte el.

Guilherme Siqueira (brazil, Granada): A kiscsapat kiesési rangadót nyert a hét végén a Sporting Gijón ellen, és ezzel stabilizálta a helyét a Primera Divisiónban. A második gólt a támadásokkal rendre felfutó brazil balhátvéd, Siqueira érte el, aki már harmadszor volt eredményes a szezon során.

Középpályások
Arjen Robben (holland, Bayern München): A szélső saját véleménye szerint még mindig nincsen csúcsformában, de ebből a múlt héten semmi sem látszott, hiszen az FC Basel elleni BL-meccsen kétszer volt eredményes, majd a bajnokságban mesterhármast vágott a Hertha ellen.

Steven Gerrard (angol, Liverpool): A csapatkapitány ebben a szezonban sokat volt sérült, de a hétközi, Everton elleni városi rangadón megmutatta, hogy még mindig nagy szüksége van rá a csapatnak. A derbit az ő mesterhármasa döntötte el.

Claudio Marchisio (olasz, Juventus): A torinóiak négy egymást követő döntetlen után tudtak nyerni a Serie A-ban, és a csapatból elsősorban a középpályások remekeltek a Fiorentina ellen. Andrea Pirlo, Arturo Vidal és Marchisio is betalált, utóbbi emellet hatalmas mezőnymunkát is végzett.

Franck Ribéry (francia, Bayern München): Míg Robben elsősorban a gólokkal hívta fel magára a figyelmet a múlt héten, addig a bajorok másik világklasszis szélsője az előkészítésben jeleskedett. Ribéry az FC Basel ellen a BL-ben, majd a Hertha ellen a bajnokságban is három gólpasszt adott, és rettegésben tartotta az ellenfél védelmét.

Csatárok
Mario Gomez (német, Bayern München): A csatárt gyakran kritizálják azzal, hogy nem nagyon veszi ki a részét a csapatjátékból, gyakorlatilag nem csinál semmit, csak gólt szerez. Azt viszont nagyon gyakran teszi, a múlt héten a BL-ben mesternégyest ért el a Basel ellen, és egyszer a Hertha kapuját is bevette a bajnokságban.

Klaas-Jan Huntelaar (holland, Schalke): A gelsenkircheniek elsősorban a holland támadónak köszönhetik, hogy még versenyben vannak az Európa Ligában, a csatár ugyanis mesterhármast ért el a Twente elleni visszavágón. Huntelaar aztán a bajnokságban is betalált, és még egy gólpasszt is adott.

www.global-soccer.eu