Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megduplázzák az autós vizsgabiztosok számát a fővárosban

Vágólapra másolva!
Csökkentenék a forgalomvizsgák előtti várakozási időt, ezért már márciusban megduplázhatják a vizsgáztatók számát Budapesten.
Vágólapra másolva!

A korábbinál csaknem kétszer több vizsgabiztost alkalmaznak, így csökken az autóvezetési vizsgára jelentkezők várakozási ideje Budapesten - közölte a fővárosi kormányhivatal hétfőn. A Magyar Nemzet hétfői számában írt arról, hogy az autósiskolák képviselői demonstrációt terveznek a hétvégére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium épülete elé. Mint írták, Pető Attila, az Iskolák a Biztonságos Közlekedésért Egyesület elnöke szerint az iskolák és a tanulók érdekeit is sérti, hogy a fővárosban a vizsgáztatók száma a közelmúltban kevesebb mint a felére csökkent, a tanulóvezetők pedig csak több hónapos várakozási idő után kaphatnak időpontot.

Pesti Imre kormánymegbízott ezzel kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt közölte: a kevés vizsgabiztos miatt kialakult helyzet megoldásáért Budapest Főváros Kormányhivatala egyeztetést kezdeményezett, a tárgyalások eredményeképpen a kormányhivatal költségvetése már márciustól "megengedi", hogy a vizsgabiztosok számát csaknem megduplázzák.

Ugyanakkor kiemelte, hogy a kormányhivatal eddig sem bocsátott el vizsgabiztos alkalmazottat, de a szerződéses vizsgabiztosok foglalkoztatására már nem volt lehetősége. A kormánymegbízott közleménye szerint a több vizsgabiztosnak köszönhetően csökken a várakozási idő, és az új vizsgabizottságok munkába állításánál figyelembe veszik, hogy mely tanuló vezetők kényszerültek arra, hogy sokat várjanak a vizsgaidőpontra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről