Már három ÁPV-s gyanúsított van a postaszékházügyben

Vágólapra másolva!
Az ÁPV Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettesét is hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség a postaszékház ügyében. A posta négy éve adta el a székházát, majd bérelt a gyanú szerint a piaci ár duplájáért új székházat.
Vágólapra másolva!

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettesét is hűtlen kezeléssel gyanúsítják a posta székházbérlésével kapcsolatos nyomozásban - írta a Magyar Nemzet csütörtökön. A gyanúsítás tényét a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette a lapnak.

A postaszékház ügyében így már három volt ÁPV-s felsővezető ellen indult eljárás, a fő gyanúsított pedig Szabó Pál, a Magyar Posta volt vezérigazgatója - írta a lap. A posta négy éve adta el a Krisztina körúti székházát valamivel több mint 5 milliárd forintért a Wallis egyik projektcégének, majd akkori árfolyamon havi mintegy 100 millió forintért bérelt új székhelyet, a szerződés szerint minimum 10 évre, összesen 12 milliárd forintért. Az ügyben Balsai István tavaly még fideszes képviselőként tett feljelentést, miután az Állami Számvevőszék is megállapította, hogy az új székház bérleti díja kiugróan magas, az összeg fele, mintegy 6,6 milliárd forint megtakarítható lett volna - írja a Magyar Nemzet.

Az ÁPV Zrt. két másik volt vezetője ellen már februárban eljárás indult, V. Zsuzsanna és K. Zoltán szabadlábon védekezhet, ahogy a most meggyanúsított S. István is. A mostani eljárással már hat személyt gyanúsítanak a postaszékház eladása és az új irodaház bérleti szerződése miatt indult büntetőeljárásban. A Magyar Posta volt vezérigazgatója, egy korábbi vezérigazgató-helyettes és a volt beruházási igazgató tagadja a terhére rótt bűncselekményt, mindhárman panaszt tettek a gyanúsítás ellen.