Az utasok fogták le az őrjöngő pilótát

a JetBlue légitársaság repülőgépe
Vágólapra másolva!
A kapitány gyanús viselkedése miatt hajtott végre kényszerleszállást Texasban a JetBlue légitársaság New Yorkból Las Vegasba tartó járata.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre egy belföldi járat az Egyesült Államokban, miután a kapitány egy bomba miatt kezdett kiabálni. A repülőgép három és fél órával a felszállás után landolt a texasi Amarillóban. A JetBlue légitársaság 191-es járata New Yorkból repült Las Vegasba 135 utassal a fedélzetén.

Az incidenst a helyi rendőrség és az FBI is vizsgálja. Az utasokat megrémítette, amikor egy bombáról hallottak. Egyikük az CNN-nek azt mondta, a nyilvános hangosbemondón hangzott el a kérés, hogy a személyzet egyik tagját fogják le. Ez végül több férfi utas segítségével sikerült. A CBS úgy tudja, a járat másodpilótája utasította ki a pilótafülkéből a kapitányt, aki ezek után dörömbölni kezdett az ajtón. Több utas szerint a férfi úgy viselkedett, mint akinek pánikrohama van.

"Tudtam, hogy nagyjából 130 utas van a gépen, családok, gyerekek, és úgy gondoltam, ez nem fog megtörténni az én repülőmön" - mondta az ABC-nek az 50 éves David Gonzalez, aki részt vett a kapitány leteperésében. "Ezt a gépet le kell tenni. Ez a fickó megőrült" - idézte fel a gondolatait az ötgyerekes apa, aki egy kiállításra utazott Las Vegasba.

A landolás után a kapitányt kórházba szállították, az utasokat pedig kihallgatták.

Forrás: AFP/Karen Bleier
A JetBlue egyik gépe a virginiai Washington Dulles reptéren