Vágólapra másolva!
Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke szerint a férfi válogatott szombati ellenfele, Brazília kellemetlen ellenfél, mivel nincsenek szem előtt a játékosai.

"Úgy vélem, a brazilok ellen abszolút esélyesként lépünk pályára, ehhez méltóan kell játszania a csapatnak szombaton, de ezt tudják is a fiúk" - mondta az olimpiai selejtező első mérkőzését követően Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

"Esélyesek voltunk a macedónok ellen is, de láttuk, mennyire nehéz volt realizálnunk az esélyeinket, egyrészt Ilyés Feri sérülése és kiválása nehezítette meg a dolgunkat, másrészt pedig a tény, hogy többezer macedón szurkoló buzdította ellenfelünket. A csapat mindkét nehézségen átlépve remekül harcolt és győzött. A második mérkőzésen a brazilokat nem szabad lebecsülni, kényelmetlen ellenfelek, hiszen nincsenek szem előtt az együttes tagjai, a csapat három játékosát kivéve mindenki a brazil bajnokságban játszik, ráadásul a tavalyi világbajnoksághoz képest, amikor tizenkét góllal legyőztük őket, a keret fele kicserélődött.

A svédországi körülmények ideálisak, bár a csarnok rendkívül nagy, óriási tér van a pálya és a nézőtér között, ami szokatlan, a labda is sokszor elmegy, ami holtidőt okoz, ez valamennyi csapat játékát befolyásolja. Reméljük, szombaton további két ponttal gazdagodunk, és amennyiben Svédország pontot szerez Macedónia ellen, akár már szombaton biztossá válhat a magyar férfikézilabda-válogatott olimpiai részvétele" - mondta Vetési.

A magyar válogatott változatlan kerettel lép pályára szombaton 13.45-től Brazília ellen, vagyis Vadkerti Attila mellett Szöllősi Szabolcs. A mérkőzést - akárcsak a pénteki, macedónok elleni találkozót - a spanyol Raluy, Sabroso páros vezeti.

Férfi olmpiai selejtező, Göteborg, 2. forduló:
13.45: BRAZÍLIA - MAGYARORSZÁG
Játékvezetők: Raluy, Sabroso (spanyolok)

16.05 MACEDÓNIA - SVÉDORSZÁG
Játékvezetők: Lazaar, Reveret (franciák).

Az eddigi eredmények:
Magyarország - Macedónia 28-26 (15-13)
Svédország - Brazília 25-20 (12-10)

Az állás:
1. Svédország 2 p (25-20), 2. Magyarország 2 p (28-26), 3. Macedónia 0 p (26-28), 4. Brazília 0 p (20-25)