Vágólapra másolva!
A római öttusa-világbajnokságon kedden kulcscsonttörést szenvedett Tibolya Péter bízik benne, hogy a sérülése miatt nem kell kihagynia a teljes hátralévő versenyidényt.

"Remélem, az Európa-bajnokság már szóba jöhet" - mondta Tibolya azután, hogy a kórházban ellátták, és kiderült, nem kell műteni és az őt vizsgáló orvos szerint csupán egy hónap pihenőre kényszerül.

"A bal kulcscsontom sérült, így addig is fogok tudni lőni, meg iskolázni vívásban. Az áprilisi, százhalombattai Világkupán harmadik voltam, ezért nagy várakozással tekintettem a világbajnokság elé. Mostanra sikerült összerakni a vívásomat, úgy éreztem, jó formában vagyok."

Tibolya a férfi váltóverseny lovaglása során sérült meg.

"Nem jött ki jól a távolság, a ló távolról ugrott el, nem ért át az akadályon, belebiciklizett az ugrásba, majd a földre éréskor elbotlott, én pedig átestem rajta. Arra nem emlékszem, hogy törtem el a kulcscsontom, csak arra, hogy amikor megtapogattam a környékét, éreztem hogy egy helyen nagyon felduzzadt. Elgyalogoltam a többiekig, még dolgozott bennem az adrenalin, s amikor odaértem, akkor éreztem, hogy nincs már erőm. A kórházban jól elláttak, kaptam nagyon erős fájdalomcsillapítót, ami miatt most nem érzek semmit. Kérdés, mi lesz, ha majd elmúlik a hatása" - mondta a versenyző, miközben a csapatvezetés már intézte az esti hazaútját.

Tibolya 2007-ben a jobb kulcscsontját törte el hasonló bukásban a berlini világbajnokság előtti edzőtáborozás során.

"Jól kezdődött a nap, vívásban, és úszásban kiadtuk magunkból a legtöbbet. A lovaglásban Tibolya utolsónak indult neki, nagyon felesre ért oda, nem jött ki a távolság. Elveszítette az egyensúlyát, a ló jobb oldalán lefordult, és bután ért talajt. Azonnal mondta, eltört a kulcscsontja" - nyilatkozta Marosi Ádám. "Mi le voltunk fagyva egy félórán át, főleg Petit sajnáltuk. Pedig éremközelben voltunk, megkockáztatom, az arany közelében, de ez sajnos benne van a sportban."

A keddi balesete nyomán a magyar csapat - amely két szám után a második helyen állt - visszalépett a váltóversenytől.