Hodgson dilemma előtt áll, de örül neki

Vágólapra másolva!
Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, az eltiltását letöltő Wayne Rooney visszatér a kezdőcsapatba az ukránok elleni utolsó csoportmeccsen.
Vágólapra másolva!

A Manchester United csatára kétmecces eltiltást kapott a selejtezősorozat végén, amikor egy labdavesztés után hátulról megrúgta a montenegrói Miodrag Dzudovicot. Először három meccsre meszelte el az UEFA, de végül ezt kettőre csökkentették, így ott lehet az ukránok elleni, továbbjutásról döntő meccsen.

Hodgson a svédek ellen 3-2-es győzelem alkalmával még nem számíthatott Rooneyra, de a társak jól pótoltak őt, a kapitány pedig nem győzte dicsérni a csatárait. "Szeretem, amikor az okoz dilemmát, hogy a jó formában lévő játékosok közül ki kerüljön be a csapatba. Nagyon elégedett voltam az elök játszók teljesítményével a svédek ellen. De Wayne Rooney egy különleges játékos, és őszintén megvallva, nehéz lenne őt kihagynom a csapatból, és szerintem a szurkolók is azt várják, hogy kezdő legyen" - mondta az angol kapitány, aki főleg a csereként gólt szerző és a győztes gólt előkészítő Theo Walcottot dicsérte.

A még mindig csak 23 éves Arsenal-játékosról Hodgson azt mondta, bízik benne, mert minőségi játékos, de azt nem árulta el, kezdő lesz-e Ukrajna ellen. Ha az angolok a házigazda ellen is két csatárral állnak majd fel, akkor Rooney éktársa Carroll vagy Welbeck lehet, Hodgsonnak pedig nem lesz könnyű döntenie, mert mindketten gólt szereztek a svédek ellen.