Buffon: A döntőben nem voltunk ellenfelek

Vágólapra másolva!
Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata a fáradtság miatt játszott ennyire alárendelt szerepet a spanyolok elleni Eb-döntőben. Gianluigi Buffon, az olaszok kapusa szerint nem olyan fájdalmas a vereség, mert egy nagyon erős ellenféltől szenvedték el.
Vágólapra másolva!

"A meccs elejétől láttuk, hogy a spanyolok frissebbek, az elmúlt egy hétben rengeteg energiát elhasználtunk. Nem csináltunk semmit rosszul, egyszerűen fizikálisan más szinten voltak, mint mi, és amikor 2-0-ra elhúztak, már elkerülhetetlen volt a vereség. Ez egy nagyon különleges torna volt, és minden elismerésem a csapaté, gratulálok a srácoknak" - nyilatkozta a döntő után Cesare Prandellni, az olaszok kapitánya.

Prandelli beszélt Mario Balotelliről is, aki a lefújás után dühösen beviharzott az öltözőbe, majd csak a díjátadótra tért vissza. "Mondtam Mariónak, hogy ezeket az élményeket is tudni kell kezelni, és el kell viselni a vereséget is. Az embernek fel kell ilyenkor tennie a kezét, és elismernie, hogy az ellenfél jobb volt, de a vereségekből is lehet tanulni."

Gianluigi Buffon, az olaszok kapusa szerint már a németek elleni elődöntő is egy döntővel ért fel, a spanyolokkal pedig egyszerűen nem tudtak mit kezdeni. "Ma este nem voltunk ellenfelek, a spanyolok túl erősek voltak, és ha az ember így veszit, egy felbecsülhetetlen tudású csapat ellen, akkor kevésbé keserű a szájíze. Hálásak vagyunk a szurkolóinknak, akik sosem hagytak minket magunkra, büszkévé tesz minket, hogy ilyen érzelmeket tudtunk kiváltani belőlük" - nyilatkozta a Juventus kapusa.