Vágólapra másolva!
José Mourinho kritikáival foglalkozni csak időpazarlás Andres Iniesta szerint. A kétszeres Eb-győztes spanyol focista az Aranylabdát nem hajlandó a célkeresztjébe helyezni.

José Mourinho az Eb ideje alatt többször is felkavarta nyilatkozataival a focivilágot, az 1-1-es spanyol-olasz csoportmeccs után például nekiment Vicente Del Bosquének csatárnélküli taktikája miatt. "Hiába dolgoznak rengeteget a spanyol középpályások, csatár nélkül meddő marad a fölényük" - fogalmazott a Real edzője.

A spanyolok a kritizált taktikát játsszva végül Európa-bajnokok lettek, és a diadal utáni napokban Iniestát újra szembesítették Mourinho szavaival. "Ezek opportunista megjegyzések voltak a döntetlen után, az efféle nyilatkozatokkal foglalkozni időpocséklás. ezzel a szisztémával és ezekkel a játékosokkal megnyertük a tornát, és ez a legfontosabb."

Az Eb legjobb játékosának választott Iniestát az Aranylabdáról hiába kérdezték, saját esélyei ecsetelése helyett csak Lionel Messi támogatására volt hajlandó. "Jól esik, hogy elismerték a pályán végzett munkámat. Nagyon jó érzéseim voltak az Eb előtt, de sose gondoltam volna, hogy én leszek a legjobb. Az Aranylabdáról viszont nem én döntök, az egyetlen dolog ami érdekel, hogy jól játsszak, és boldoggá tegyem a szurkolókat. Nem harcolok senkivel a címért, nekiadnám Messinek a díjat."