Elmegyógyintézetbe viszik a kulcsi gyilkost

Vágólapra másolva!
Megszüntették a Kulcson négy családtagját megölő férfi előzetes letartóztatását. H. Csanád Jutas az orvosi szakvélemény szerint nem beszámítható, ezért elrendelték a kényszergyógykezelését.
Vágólapra másolva!

Az elmeorvosi szakvélemény alapján elrendelték a négy családtagjának megölésével gyanúsított kulcsi férfi ideiglenes kényszergyógykezelését - közölte a férfi kirendelt védőügyvédje pénteken. A vizsgálat lezárását követően kedden ismertették a hivatalos elmeorvosi szakvéleményt, amelyben H. Csanád Jutast nem beszámíthatónak minősítették. Hozzátette, hogy ezt követően megszüntették védence előzetes letartóztatását, és elrendelték az ideiglenes kényszergyógykezelését. A gyanúsított továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) van.

A kulcsi családi tragédiára április 6-án derült fény. A gyilkosságok gyanúsítottját a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti főosztályának tagjai még aznap elfogták a Fejér megyei településen. A helyszíni szemle és a férfi vallomása alapján kiderült, hogy az elkövető a családtagokat más-más időpontban, a ház különböző helyiségeiben ölte meg.

A férfi a gyanú szerint előbb a bátyját, majd a nagyszüleit, végül az édesapját gyilkolta meg. Életveszélyesen megsebesítette a nővérét és az édesanyját, súlyosan a nővére barátját. A gyanúsított a kihallgatása során azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapokkal ezelőtt gyilkos ösztön ébredt benne, a családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.