Vágólapra másolva!
Manny Pacquiaonak szándékait egyelőre promótere, Bob Arum is kifürkészhetetlennek tartja.

A legutóbbi meccsén júniusban vitatható pontozásos vereséget szenvedő klasszis először novemberben akart bokszolni, majd december 8-at jelölte meg céldátumnak. Promótere három lehetséges ellenfelet sorakoztatott fel neki Juan Manuel Marquez, Miguel Cotto és Timothy Bradley személyében. Mivel Cotto Austin Troutot választotta, a jelöltek száma kettőre apadt, és egyes híresztelések alapján biztosnak tűnt, hogy egy negyedik Juan Manuel Marquez elleni csata vár filippínói bokszolóra.

Napjaink egyik legjobb bunyósa azonban továbbra is csendben van, Bob Arum pedig csak annyit tud a helyzethez fűzni, hogy fogalma sincs mi történik, és védence mit akar csinálni. A promóter elmondása szerint közvetlenül a Chavez vs. Martinez gála lefutása után tervezte elkezdni Pacquiao következő meccséhez a sajtókörutat, amiből egyelőre nem lesz semmi.

Egyes elgondolások alapján Pacquaio már nem is akar idén szorítóba lépni, inkább egy jövő évi, Floyd Mayweather elleni találkozóra összpontosítana. Ezt az álláspontot megerősíti az ökölvívó feleségének nyilatkozata: "Igen, én azt akarom, hogy vonuljon vissza, vívjon még egy meccset, a legnagyobbat, aztán hagyja abba. Ezért is mondtam neki, hogy ne siessen ismét bokszolni, inkább most pihenjen többet. Ő az egyetlen, aki eldönti, mikor és ki ellen lép szorítóba."