Vágólapra másolva!
Az októberi, valenciai torna után visszavonul a korábbi világelső teniszező, a spanyol Juan Carlos Ferrero.

"Az idei évben a sérülések miatt nem tudtam folyamatosan játszani, de amikor a pályán voltam, azt éreztem, már nincs meg bennem ugyanaz a motiváció, mint korábban. 14 évnyi profi pályafutás után egy új, izgalmas élet vár rám, de a tenisztől nem szakadok el, van egy teniszakadémiám, és a nevemen futó alapítvánnyal is sok teendőm lesz" - nyilatkozta a 32 éves spanyol játékos, aki jelenleg a 111. helyen áll a világranglistán.

Ferrero legjobb éve a 2003-as volt, amikor megnyerte a Roland Garrost, majd döntőbe jutott a US Openen, amely 1975 óta nem sikerült spanyolnak. Abban az évben két hónapig a világranglistát is vezette, és azzal, hogy salakon és kemény pályán is legalább harminc meccset nyert meg, olyan bravúrt hajtott végre, ami előtte Ivan Lendlnek sikerült.

Ferrero főszerepet vállalt a spanyolok első Davis-kupa-sikerében is, amikor 2000-ben Patrick Raftert és Lleyton Hewittot is legyőzte az Ausztrália elleni döntőben. A történelmi első diadal mellett 2004-ben és 2009-ben is a győztes csapat tagja volt. Pályafutása során harminchárom tornán jutott döntőbe, és ezek közül tizenötöt megnyert, és mindegyik GS-tornán eljutotott legalább a negyeddöntőig.