Vágólapra másolva!
Befejeződött a Puskás-stadion statikai megerősítése, így akár 38 ezer szurkoló is láthatja a helyszínen a fociválogatott Törökország elleni vb-selejtezőjét.

Újra meg lehet nyitni a Puskás Ferenc Stadion középső lelátóját, amelyikre évek óta nem mehettek fel szurkolók. A biztonsági okok miatt 2009 őszén lezárt épületrész állapota a tavaszi és nyári viharokban tovább romlott, amire egy júliusi szakértői jelentés is felhívta a figyelmet. A stadiont üzemeltető Nemzeti Sportközpontok vezetése úgy döntött, a halaszthatatlan hiba- és vészhelyzet elhárítást összeköti a stadion befogadóképességének növelésével.

"Tudtuk, hogy nagyon fontos mérkőzés vár a válogatottra, így mindent elkövettünk, hogy októberre meg lehessen nyitni a középső lelátót. A statikai szakvélemény előírásai alapján megerősítettük a korrodált tartószerkezeti részeket és elvégeztük a szükséges állagmegóvási munkákat, így a korábbi 26-27 ezerről 38 ezer főre növeltük a Puskás Ferenc Stadion befogadóképességét" - mondta Vígh László kormánybiztos.

Hozzátette: 2016-ig biztosan a mostani Puskás Ferenc Stadionban játssza hazai meccseit a magyar válogatott, utána a létesítményt egy nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas atlétikai stadionná alakítják át, a nemzeti csapat pedig új, 65 ezer fős nemzeti stadionba költözhet.

A Magyarország-Törökország vb-selejtezőre a jegyértékesítés jövő héten kedden kezdődik. A legutóbbi, Hollandia elleni mérkőzésnél kedvezőbb áron kínálják majd a jegyeket, és ismét meghirdetik a családi szektor akciót.