Vágólapra másolva!
Alig több, mint egy óra alatt nyert a volt világelső dán Caroline Wozniacki a félmillió dollár összdíjazású szöuli keménypályás nőitenisztorna vasárnapi döntőjében, amelyben csupán egyetlen gémet engedett át a viadalon harmadikként rangsorolt észt Kaia Kanepinek.

Az első helyen kiemelt, 22 éves dán játékosnak ez volt az idei első - pályafutásának pedig a 19. - WTA-torna-győzelme.

döntő:
Wozniacki (dán, 1.) - Kanepi (észt, 3.) 6:1, 6:0

Jól kezdtek a kiemeltek a nők 2,1 millió dollárral dotált tokiói keménypályás WTA-tornáján: a 12.-ként rangsorolt szlovák Dominika Cibulkova két, a 14. pozícióba sorolt olasz Roberta Vinci három játszmában győzött az első fordulóban. Sikeresen rajtolt a volt világelső szerb Jelena Jankovic is, aki két szettben hat játékot engedett át riválisának.

1. forduló:
Vinci (olasz, 14.) - Zahlavova Strycova (cseh) 6:4, 4:6, 7:5
Cibulkova (szlovák, 12.) - Medina Garrigues (spanyol) 6:3, 7:6 (7-3)
Jankovic (szerb) - Wickmayer (belga) 6:3, 6:3

A hazai közönség előtt szereplő Jo-Wilfried Tsonga nyerte vasárnap a 450 ezer dollár összdíjazású metzi keménypályás férfi tornát, miután a döntőben két sima játszmában verte az olasz Andreas Seppit. Az összecsapás mindössze ötven percig tartott, Tsonga végig nagy fölényben játszott és megszerezte idei második, pályafutása kilencedik ATP-győzelmét egyesben.

döntő:
Tsonga (francia, 1.)-Seppi (olasz, 5.) 6:1, 6:2

A szlovák Martin Klizan nyerte a 410 ezer dollár összdíjazású, keménypályás szentpétervári férfi versenyt, miután a vasárnapi döntőben két játszmában győzött az olasz Fabio Fognini ellen. Klizan, aki pályafutása első ATP-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben, 69 perc alatt múlta felül Fogninit.

döntő:
Klizan (szlovák, 3.) - Fognini (olasz, 4.) 6:2, 6:3