Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Minden eddiginél több zajongás. Pozvakowski-lemezpremier

Vágólapra másolva!
Kedden jelenik meg a Pozvakowski negyedik nagylemeze, a sevenpeopleleft. Több disszonancia, több zúzás, hosszabb számok, dublőrök. A Quarton hallgatható meg először. 
Vágólapra másolva!

Közel fél évet csúszott egy váratlan baleset miatt, de szeptember 25-én megjelenik a Pozvakowski új lemeze (erre harangoztuk be korábban). A sevenpeopleleft a trió negyedik albuma, ha nem számítjuk a 2010-ben megjelent hétinches kiadványát, illetve annak Ozon remixeivel ep-vé bővült verzióját (erre írtunk róla). A lemezen hát szám hallható, közel egy órás, ezzel pedig minden eddigi Pozvakowski-kiadványnál hosszabb. A számok átlaghosszát csak a hatodik, track8 című szerzemény rövidíti, az két és fél perces és nem az együttes tagjai játsszák (akik: Darvas Ádám gitáros, Bánáti Zsombor dobos, Szombathelyi Sebestyén basszusgitáros + Szeredi Csaba vetítőgépes), hanem Grencsó István triója, szintén gitár-basszusgitár-dob felállásban. További érdekesség: a lemez második száma, a kolme finnül azt jelenti "három".

Forrás: pozvakowski.com


Első hallgatásra mindenesetre a lemez disszonánsabbnak tűnik a korábbiaknál, ezzel a Pozvakowski betartotta korábbi ígéretét, amely szerint visszatér a zajrock gyökereihez. A gitárok ennek értelmében kevésbé polírozottan is szólnak, a dalstruktúrák viszont minden eddigi Pozvakowski-kiadványnál messzebb mennek ezen az anyagon.

A szeptember 25-től megvásárolható lemezt egy próbatérként is használt katonai objektumban vette fel a Pozvakowski az év első felében, az izgalmi állapotot megteremtő videó erre nézhető meg. Az együttessel korábban itt készítettünk interjút, a korábbi lemezek erre hallgathatók meg, az új pedig lent. Jó szórakozást kívánunk hozzá! Az együttest élőben legközelebb hétvégén, két szlovén városban lehet megtekinteni, októberben pedig Szegeden és Szolnokon, részletek erre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről