Vágólapra másolva!
A romagyilkosságok újabb tárgyalásán a bíró rendőröket hallgatott meg, és kifogásolta a vádlottak elfogásakor készült jegyzőkönyvet.
Vágólapra másolva!

Csak pár oldalas volt az a házkutatási jegyzőkönyv, amit a romagyilkosságok feltételezett elkövetőinek elfogásakor rögzítettek a Perényi 1 nevű debreceni szórakozóhelyen - írja a Magyar Nemzet. A hat halálos áldozattal járó gyilkosságsorozat vádlottjainak keddi büntetőperén elhangzott, hogy bár több mint öt órán át tartott a házkutatás, a hivatalos dokumentáció pontatlan - számolt be a lap.

"Nem tanítják, hogy kell elkészíteni egy helyszíni videofelvételt? A többórás helyszíni szemléről és házkutatásról egy hatvanperces felvételt készítettek, de nem tudom, hogy miről szól" - kérdezte az akciót levezető parancsnoktól a bíró.

"Ez a jegyzőkönyv egy nulla! Mit kezdjek vele? Dobjam ki? Mert ennyit ér" - mondta Miszor László bíró.

A vádirat szerint négy férfi hajtotta végre a cigányok elleni kilenc támadást, amelyeknek összesen hat halálos áldozata volt. Az elsőrendű vádlott, K. Árpád valamennyi bűncselekményben részt vett, míg a másodrendű, K. István nyolcban. Cs. István a két utolsó támadásban, az egy-egy halálos áldozatot követelő tiszalöki és kislétai támadásnál segédkezett a vád szerint, mindkétszer sofőrként. A támadásokról ide kattintva olvashat részletesen.