Kukorelly megsértette a Közgép jogait

Vágólapra másolva!
A rendőrség által Kukorelly Endre volt LMP-s képviselőre kiszabott több mint 100 ezer forintos bírság jogos volt a bíróság szerint, így hatályban maradt a büntetés. A politikus a Közgép Zrt. területén vett részt ülősztrájkon, és lemondott akkor még létező mentelmi jogáról.
Vágólapra másolva!

Hatályban tartja az illetékes fővárosi kerületi bíróság a Kukorelly Endre volt LMP-s országgyűlési képviselővel szembeni szabálysértési bírságot, amelyet azért kapott, mert felszólításra sem hagyta el a Közgép Zrt. területét, amikor a párt ott demonstrált.

A rendőrség jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt szabott ki rá 101 800 forint bírságot. A bíróság szerdai budapesti nyílt tárgyaláson hozott végzése ellen nincs helye fellebbezésnek. A bíróság ugyancsak hatályban tartja szerda délutáni döntése értelmében további három demonstráló büntetését.

Az LMP július 25-én figyelmeztető demonstrációt tartott a Közgép Zrt.-nél úgy, hogy a résztvevők összeláncolták magukat. Kukorelly akkor még parlamenti képviselő volt, de lemondott mentelmi jogáról.

Kukorelly Endre a tárgyaláson elmondta, hogy a négyórás demonstráció alatt először a biztonsági őr, majd a rendőrök is felszólították őket a távozásra, de ők nem mentek. Amikor a rendőrök elvitték őket, a volt képviselő szerint aránytalanul bántak velük, például hatukat zárták egy kétszemélyes zárkába.

Kukorellyt Schiffer András, az LMP volt frakcióvezetője védte a tárgyaláson. Azt kifogásolta, hogy a rendőrök nem mondták el nekik, milyen szabálysértést követtek el azzal, hogy "ücsörögnek". A rendőrség képviselője azt mondta, hogy a demonstrálók zavarták a cég munkáját, ezért megsértették a Közgép jogait.

A bíróság ugyancsak hatályban tartja szerda délutáni döntése értelmében a július 11-én szintén demonstráló Szabó Rebeka LMP-s országgyűlési képviselő, továbbá Tordai Bence és Kovács Márton bírságát, azonban utóbbi kettőt szociális okokból a 101 800 forint felének megfizetése alól mentesítette.