Ellenzéki összefogásról mond beszédet Bajnai

Vágólapra másolva!
A Hvg.hu értesülései szerint Bajnai Gordon lesz a főelőadó a Milla október 23-i tüntetésén, ahol a hírportál szerint azt is bejelenti, hogy visszatér a politikába. Bajnai beszédében állítólag az ellenzéki együttműködés lehetőségeiről is beszélni fog.
Vágólapra másolva!

Lezárultak az egyeztetések az október 23-i Milla-tüntetés szervezői és Bajnai Gordon stábja között, így véglegessé vált, hogy a volt miniszterelnök két hét múlva a demonstráción jelenti be a visszatérését - írja a Hvg.hu. A portál szerint Bajnai beszédében a választásokig hátralevő időszak teendőiről, az ellenzéki együttműködés lehetőségeiről fog beszélni.

A Hvg.hu szerint az elmúlt napokban intenzív egyezetések folytak a szervezők és Bajnai Gordon stábja között az október 23-i rendezvényről, és arról, hogy a volt miniszterelnök a Milla tüntetésén kívánja bejelenteni, hogy a 2014-es kormányváltást célul tűző szervezeteket támogatja. A portál arról ír, hogy az egyeztetések lezárultak, Juhász Péter pedig csütörtökön jelenti be hivatalosan, hogy Bajnai lesz a fő előadó.

Bajnai Gordon beszéde több lesz a politikába való visszatérés puszta bejelentésénél, erős kritikai éllel fogja elemezni a második Orbán-kormány tevékenységét - értesült a hvg.hu egy, a volt miniszterelnök stábja és a szervezők közti tárgyalásokra rálátó forrásból. A Bajnai szerepvállalásáról szóló hírt a volt miniszterelnök stábja nem erősítette meg.

A Milla korábban arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy logóikkal, jelvényeikkel ne jelenjenek meg az október 23-i rendezvényükön, mert a politikát távol akarják tartani a tüntetéstől.

Bajnai Gordon a 2010-es országgyűlési választások után visszavonult a közélettől, megalapította a Haza és Haladás nevű alapítványt, ahol munkatársai szakpolitikai kérdések elemzésével foglalkoztak. Először tavaly januárban szólalt meg, amikor az alapítvány blogján közzétett írásában bírálta a kormányt, és arról értekezett: ha egyik ellenzéki párt sem erősödik meg a választásokig, akkor "a számottevő demokratikus ellenzék erőinek" össze kell fogniuk.

Később több interjút is adott, konferenciákon adott elő, vidéki fórumokon vett részt, de nyilvános fellépésein eddig minden alkalommal azt hangsúlyozta, hogy még nem döntött arról, vállalna-e miniszterelnök-jelöltséget a következő választáson.