Vágólapra másolva!
Államtitoknak számító információk kifecsegésével életveszélybe sodort beépített embereket az országos börtönparancsnok-helyettes, Dömény Sándor. Ezzel a tábornok a rendőri korrupcióval is meggyanúsított Vizoviczki László ügyében is gyanúba keveredett - írja a Népszava.
Vágólapra másolva!

A büntetés-végrehajtás nemrég büntetőeljárás alá vont tábornoka, Dömény Sándor egy bűnözői körökkel szoros kapcsolatban álló társaságban olyan információkat szivárogtatott ki, amelyek veszélyeztethetik a rendőri korrupció gyanújával indított nyomozássorozatot. Ezzel lényegében közvetlen életveszélybe sodort több titkos megbízottat, bár nem szándékosan, inkább "jólértesültségével kérkedve" beszélt.

Dömény tettének gyors felderítése nyomán sikerült elhárítani a közvetlen veszélyt az "elárult" érintettek feje felől. Ugyanakkor az eset veszélyeztette - egyebek mellett - a Vizoviczki-nyomozás sikerét, a belső elhárítás komoly pozíciókat veszíthetett a rendőri visszaélések felderítésének területén - írja a lap.

A Központi Nyomozó Főügyészség áprilisban indított büntetőeljárást Dömény ellen, "hivatali működésével összefüggő" bűncselekmény gyanújával. A büntetőeljárás adatai titkos minősítésűek.