Tavaszig mégis marad Hoffmann helyettese

Vágólapra másolva!
Nem fogadta el Gloviczki Zoltán lemondását az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. Abban állapodtak meg, hogy Hoffmann Rózsa helyettese 2013 tavaszig biztosan helyettes államtitkár marad.
Vágólapra másolva!

Jövő év tavaszáig biztosan nem lesz változás a közoktatásért felelős helyettes államtitkári poszton - közölte csütörtökön az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A közlemény szerint Gloviczki Zoltán, közoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán megkereste Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt és Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy közölje velük lemondási szándékát, ugyanakkor Balog Zoltánnal abban állapodtak meg, hogy 2013 tavaszáig biztosan nem lesz változás a közoktatásért felelős helyettes államtitkári poszton.

A Népszabadság csütörtökön arról írt, hogy Hoffmann Rózsa helyettesének lemondásában komoly szerepet játszott az a folyamat, amelynek következtében az oktatási államtitkár szerdán arra kényszerült, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, valamint három további oktatási érdekképviselet vezetőivel. A lap azt írta, Gloviczki Zoltánt az elmúlt időszakban komoly támadások érték, elsősorban a köznevelési törvény előkészítetlensége miatt.