Vágólapra másolva!
Egy hete a 42-es villamoson megverték Toe Sunnyboy Joelt, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának libériai válogatott játékosát. A csatár rendőrségnek tett vallomását a klubtulajdonos George F. Hemingway hozta nyilvánosságra.

George F. Hemingway, a Honvéd futballcsapatának tulajdonosa a Pepsifoci.hu-n vezetett blogjában arról számolt be, hogy egyik játékosát, a 22 éves libériai Toe Sunnyboy Joelt megverte egy Fradi-mezbe öltözött férfi.

Hemingway a rendőrségnek tett vallomást idézte, amely szerint játékosát október 19-én este a 42-es villamoson érte inzultus.

"Már a villamoson tartózkodtunk, ami még várakozott a megállóban, amikor odalépett hozzám négy férfi, és ezek közül egy férfi megszólított és kérdezte tőlem, hogy a Kispest Honvédban focizok-e? Ezt magyarul kérdezték. Én ezt értettem, mert egy kicsit beszélek magyarul, és azt feleltem, hogy igen a Kispestben focizok. Erre ő azt mondta nekem, hogy akkor szállj le a villamosról. Én kérdeztem tőle riadtan, hogy miért szállnék le.

Továbbra is ezt hajtogatta, hogy szállj le a villamosról. Úgy láttam, hogy egy kicsit ittas volt. Ez a férfi alul és felül is Ferencváros feliratú, zöld, fehér színű melegítőt viselt. Korábban még soha nem láttam egyiküket sem.

Miután továbbra sem szálltam le a villamosról. Ez a fiú egyik pillanatról a másikra hirtelen elkezdett ütni, ököllel, a fejemen megütött és a lábával próbált térdelni. Én igyekeztem védekezni, a kezemet tartottam magam elé, és elugráltam a további ütések elől. Ez a férfi sajnos jóval nagyobb és erősebb volt nálam. Hátráltam és lecsúsztam közben a villamosról. A villamos ekkor még mindig a megállóban volt és nem indult el.

Egy alkalommal elestem, de hirtelen fel is ugrottam. Nem számoltam, hogy hány alkalommal ütött és rúgott meg" - állt a vallomásban.