Felújították a Devecser-Pápa összekötő út egy szakaszát

Vágólapra másolva!
A terveknek megfelelően befejeződtek a Devecser-Pápa összekötő út 3,1 kilométeres szakaszának felújítási munkálatai. Az Új Széchenyi Terv keretében mintegy bruttó 436 millió forintból valósulhatott meg a projekt.
Vágólapra másolva!

Forrás: Sokoró Natúrzóna Nonprofit Kft.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Új Széchenyi Tervben összesen 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló országos program összköltsége közel 110 milliárd forint. A Közép-dunántúli régióban 17 milliárd forintnyi forrást fordíthat a projektgazda Magyar Közút útfelújításokra.

Az ünnepélyes átadásra a mai napon került sor dr. Kovács Zoltán, Veszprém megye kormánymegbízottja, Varga Éva Teréz, Kup polgármesterének, valamint a projektgazda Magyar Közút vezetőinek, Kovács Attila fejlesztési és felújítási igazgató és Fekete János megyei igazgató részvételével.

A Devecser-Pápa összekötő mellékút felújított 3,1 kilométeres szakasza Bakonypölöske és Pápakovácsi között halad Kup község belterületét érintve. Az útszakasz a projekt keretében teljes körű felújításon esett át, a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a KMES Konzorcium a burkolatfelújításon kívül az egyik ívben kiszélesítette a burkolatot, valamint kitisztította az árkokat. Több helyen új burkolt árkot építettek ki, valamint a szakaszon található áteresz cseréjére is került sor. Ezen kívül egy több mint 40 méteres szakaszon új, kétsoros vezetőkorlátot helyezett ki, az autóbuszmegállók helyén pedig úgynevezett burkolt padkát alakított ki a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából, ezzel is segítve a buszok melletti elhaladást. A felújítási munkálatokat követően a közútkezelő bevont több sebességkorlátozó táblát is, ezzel jelentősen csökken az utazási idő, az érintett települések elérése könnyebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá válik.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.