El sem hittem, hogy én kellek - a Barátok közt harmadik Lindája mesél

munkácsy kata
Vágólapra másolva!
Illés Péter cseréje után sorozatbeli szerelmét, Bokros Lindát is új színész fogja alakítani a Barátok Közt-ben. Bartha Zsolt és Bokros Gizi lányaként január másodikán lesz először képernyőn Munkácsy Kata, aki már hetek óta együtt dolgozik a stábbal. A fiatal színésznőnek nem lesz könnyű dolga, ő a harmadik, aki Linda szerepébe bújik.
Vágólapra másolva!

Az alkoholista édesanyjától elszökött lány először 2008-ban bukkant fel a Mátyás király téren. A történet szerint Linda tizenöt évesen azért kutatta fel Bartha Zsoltot, mert nem akart az anyja sorsára jutni, és édesapjától nyugodt, békés életet remélt. A fiatal tinédzsert egy éven keresztül Opitz Petra alakította, de mivel az akkor gimnazista lány Bécsbe utazott tanulmányai miatt, átadta a szerepét Szabó Kittinek.

Tizenhat évesen ment el a Barátok közt szereplőválogatására, majd később több száz jelentkező közül főszereplőnek választották. "Először megijedtem a feladattól, de hamar belejöttem Linda szerepébe. Tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű feladat valakinek a karakterét továbbvinni, mert az emberek folyton összehasonlítanak a régivel. Én reménykedtem, hogy könnyen megszokják a váltást, emellett pedig sokat dolgoztam érte, hogy jól tudjam csinálni" - mesélte Kitti az [origo]-nak. Idén májusban érettségizik, ezért jelenleg a tanulást fontosabbnak tartja a színészetnél, így most ő adta át örökölt karakterét a Madách Musical Tánciskola növendékének.

Forrás: Rostás Bianka [origo]
Forrás: Rostás Bianka [origo]

Munkácsy Kata tizenkilenc éves, ez az utolsó szemesztere a tánciskolában, az idén szerzi meg színházi táncos végzettségét. Korábban ugyan nem szerepelt sorozatban, mégsem ismeretlen számára a színpad. "A tánccsoporttal rendszeresen fellépünk saját összeállítású koreográfiánkkal. Táncoltam a Bogármesé-ben és a Diótörő és az Egérkirály című musicalben, valamint énekeltem a Madách Színház nagy sikerű produkciójában, a József és a színes szélesvásznú álomkabát-ban. Nem hagyom abba a táncolást a sorozat miatt, mert nagyon szeretem mindkettőt, bár nem lesz egyszerű a próbákat összeegyeztetni a forgatásokkal."

Két évvel ezelőtt már részt vett a Barátok közt általános válogatásán, és így bekerült a sorozat adatbázisába. "Néhány hete telefonon kerestek a produkciótól, hogy lenne-e kedvem szerepelni a sorozatban, de azt nem mondták meg, konkrétan milyen szerepre castingolnak. Elmentem a válogatásra, ahol meg kellett tanulnom egy szöveget, amit aztán elő kellett adni. Utána el kellett játszanom egy jelenetet, amit végig kameráztak. Másnap értesítettek, hogy menjek vissza a stúdióba, hogy beszélgessünk és körbevezessenek. Mikor minden helyszínt és öltözőt megmutattak, a producer, Kalamár Tamás azt mondta, én leszek az új Bokros Linda. Annyira meglepődtem, hogy el sem hittem, amit hallok. Egy nagyon régi álmom vált valóra" - mesélte. "Egy dologban nagyon hasonlítok Lindára, ugyanis én is ugyanolyan okoskodó típus vagyok. Néha magam is meglepődöm, amikor kioktatom a körülöttem levőket, sok dologba beleütöm az orrom, és okoskodom" - tette hozzá.

Bartha Zsolt a kedvence

Párkapcsolatban él, de sem őt, sem a barátját nem zavarja, hogy a sorozatban Illés Peti barátnőjeként szerepel. Úgy véli, tudni kell különbséget tenni a valóság és a szerep között, és akkor nem alakulnak ki emiatt konfliktusok. "A barátom nagyon örül neki, hogy a Barátok közt-ben fogok szerepelni, és büszke rám. Megbeszéltem vele, hogy ha esetleg csókjelenetem lesz Petivel, akkor semmi oka a féltékenységre, mert az csak a kameráknak szól."

Nyugodt, teljes családban él, ezért nem könnyű feladat a számára, hogy olyan lányt alakít, aki rendszeresen egyik szülőjétől a másikhoz menekül. "Az a legnagyobb különbség a sorozatbeli családom és a valós közt, hogy mi összetartó, boldog család vagyunk, a történet szerint pedig egyszer anyukámmal, egyszer apukámmal élek. Ezzel nehezen tudok azonosulni, de élvezem, hogy megtanulok más körülmények közt élő karakter bőrébe bújni."

Kíváncsian várja, hogyan fogadják a nézők, amikor a téli szünet után őt látják majd a képernyőn Szabó Kitti helyett, de nem fél a feladattól. A sorozat színészei sokat segítenek neki, úgy érzi, az elmúlt egy hónapban sikerült beilleszkednie, és külön örül annak, hogy sok közös jelenete van Rékasi Károllyal: "Évek óta a kedvenc karakterem Bartha Zsolt, mert ő olyan rosszfiú, aki alapjában nagyon érzelmes és kedves, ezt a kettősséget pedig nagyon szeretem benne."