Nyomoznak a festett hús miatt Svédországban

Vágólapra másolva!
A színezett disznóhús illegális forrásból származik. Közben tovább keresik a belföldi forgalomban lévő hamisítványokat. 
Vágólapra másolva!

Rendőrségi eljárás indult a Svédországba exportált, illetve Magyarországon is értékesített hamis marhaszeletek miatt - értesült a Magyar Nemzet az élelmiszerbiztonsági hatóságtól.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt az információt kapta az európai gyorsriasztási rendszeren keresztül, hogy az élelmiszerfestékkel színezett disznóhúst értékesítő Filetto Kft. krakkói beszállítója nem szerepel a lengyel nyilvántartásban, tehát a szállítmány illegális forrásból származik - írja a lap hétfői száma.

Bár korábban felröppent az a hír, hogy a Szlovákiában talált hasonló hamisítványok a svéd áruval közös forrásból származnak, de ez a lap információi szerint nem bizonyított.

Az ellenőrök eközben tovább keresik az esetleg még belföldi forgalomban lévő hamisítványokat. A szakemberek egy gasztronómus segítségével azt is megvizsgálták, hogy sütés közben mennyire felismerhető a hamisított termék, milyen árulkodó jelek lehetnek a fogyasztók segítségére, akár otthon esznek marhabélszínt, akár étteremben fogyasztják. A tapasztalatokról a Nébih Facebook-oldalán is beszámoltak.