Vágólapra másolva!
Rendkívül gyenge negyedéves gyorsjelentést tett ma közzé a híres, neves ékszerbolt, a Tiffany. A patinás társaság menedzsmentje nem túl optimista, csökkentették az éves árbevétel és profit prognózisokat is, főként a gyenge ázsiai értékesítés és a halvány ezüstékszer eladások miatt. A részvény 8 százalékos mínuszban nyithat az előzetes indikációk alapján.
Vágólapra másolva!

Az elemzői konszenzusnál gyengébb negyedéves beszámolót tett ma közzé a híres Tiffany ékszerüzlet. A társaság komoly negatív meglepetést okozott egy részvényre jutó profit és árbevétel soron is, előbbi ráadásul a tavalyi év azonos időszakához képest 30 százalékkal lett kisebb.

Forrás: [origo]

A menedzsment sem nem túl optimista, az idei évben (mely a vállalat számára január végén ér véget) az egy részvényre jutó profit 3,2-3,4 dollár között alakulhat, holott korábban még ettől jóval szebbnek látták a jövőt, 3,55-3,7 dolláros EPS-re számítva. A piac viszont 3,6 dollárt várt.

A legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma 1 százalékot nőtt éves alapon a negyedévben, Ázsiában (Japán nélkül) viszont 4 százalékos zuhanást regisztráltak. Az amerikai boltok ugyanakkor jól tudtak teljesíteni, itt 3 százalékos értékesítés bővülést hozott össze a vállalat.

A Tiffany (NYSE) részvény árfolyama
Forrás: [origo]