Vágólapra másolva!
Az Arsenal gyenge szereplése miatt egyre nagyobb a nyomás Arséne Wengeren, lemondásra ugyanakkor gondolni sem akar. A csapat három bajnoki óta nyeretlen, már csak tizedik a táblázaton.

"Most nem volt elegendő önbizalmunk, ugyanakkor egy ideje veretlenek voltunk, a Tottenhamet pedig 5-2-re győztük le korábban" - nyilatkozta Wenger a szombati, Swansea City elleni hazai 2-0-s vereség után. Az Arsenal zsinórban három bajnoki óta nyeretlen, ezzel már csak tizedik a táblázaton.

"A jövőről csak annyit mondhatok, mindig tartottam magam a szerződéseimhez" - tette hozzá a francia edző, akit még 18 hónapig kötnek a klubhoz a papírok.

"Érzem a szurkolók bizonytalanságát, nem hisznek egészen abban, hogy elkezdünk meccseket nyerni. Nem tudom, ez hatással van-e a játékunkra, mindenesetre magunknak kell megoldani a helyzet, nem várhatunk kívülről segítséget."

Wenger cáfolja, hogy pszichológiai gondjai lennének a csapatának: "Jelenleg nem lehetünk elégedettek a játékunk minőségével, de sokkal inkább fizikális, mint lelki tényezők miatt."


A 63 éves edző megérti ugyan a rajongók nyugtalankodását, ám úgy látja, egyre nehezebb kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani a Premier League-en belül egyre erősödő verseny miatt.

"Az eredményekből látható, hogy minden egyes csapatnak nehéz dolga van, még azoknak is, amelyek sokat invesztáltak. Egy meccset elvesztettünk, és mégha ez nagy csalódás is, nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni."