Vasárnap lesz a snowboard világnapja

Svájci síparadicsomok, Saas-Fee, snowboard
Vágólapra másolva!
Idén hetedszerre rendezik meg a hódeszkások világnapját, ami azt mutatja meg laza programjaival, hogy miért jó, miért érdemes snowboardozni. Magyarországon két helyszínen, Eplényben és Mátraszentistvánon lehet részt venni a rendezvényen.
Vágólapra másolva!

A snowboard világnapja mára már az egész Földet körbeölelő esemény, amely az összes havas dombot, hegycsúcsot, lejtőt és városi pályát is megtölti egy napra hódeszkásokkal. 2011-ben egy napon át 167 rendezvény zajlott 37 országban, amelyeken közel 125 ezer snowboardos vehetett részt. Az idei részvétel is hasonló méretűnek ígérkezik.

A világ ismert alpesi országai mellett olyan helyszínek is bekapcsolódtak az idén, mint Brazília, Argentína és Ausztrália a déli féltekéről. Itt várhatóan nem lesz havas esemény, de az összegyűlő fiatalok közös filmnézéssel, piknikkel és szörfözéssel vagy gördeszkázással fejezik ki lojalitásukat a világ legnagyobb snowboardos eseménye és a sportág iránt.

Forrás: AFP

Az idén egészen megdöbbentő helyszíneken is összegyűlnek a deszkások, ilyen lesz például a mexikói Tolucában vagy a mongóliai Ulánbátorban zajló verseny, de a keleti országok között Kína is tíz helyszínnel kapcsolódott a világeseményhez. Európában majd minden országban zajlik valami snowboardos megmozdulás december 30-án: van, aki Szicíliában az Etnán fog snowboardozni, de érdekesnek ígérkezik a grúz hódeszkások összejövetele Tbilisziben, vagy az orosz Novoszibirszk, vagy a legészakabbi helyszín, Murmanszk csatlakozása is.

A december közepén lezajlott budapesti bemelegítő esemény után Magyarországon a két legismertebb síterep, az eplényi Nordica Síaréna és Mátraszentistvánban a Sípark ad helyet a hódeszkás ünnepnek vasárnap. A snowboardparkok délelőtt megnyitnak, és ingyenes freestyle-oktatás, trükksuli, snowboardteszt, DJ-k és hazánk legjobb deszkásai várják a sportág iránt érdeklődőket egészen sötétedésig.