Oroszok hitelezik meg a Synergont

Vágólapra másolva!
Hosszú távú, stratégiai együttműködésről állapodott meg a SYNERGON Csoport és a Sberbank Europe AG leányvállalata a Magyarországi Volksbank Zrt., melynek révén a pénzintézet a SYNERGON Csoport stratégiai, regionális finanszírozó partnere lett.A Synergon csoportnak összesen 2,8 milliárd forintos többcélú hitelkeret áll rendelkezésére, melyből a folyószámla és projekthitel keret 1,6 milliárd forintra rúg. A Volksbankkal történt megállapodás egy újabb előremutató lépés a nagyságrendileg 5 milliárd forintos beruházással felépíteni tervezett adatközpont megvalósítására, melyhez a vállalat 2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást is elnyert.
Vágólapra másolva!

Zsebben a hitelmegállapodás

A SYNERGON Csoport és a Sberbank magyar lányvállalata stratégiai finanszírozó partnerségről állapodott meg, melynek alapján a SYNERGON Csoport finanszírozási lehetőségei jelentősen megváltoznak a piacon hozzáférhető igen szűkös forrás-lehetőségekhez képest. A megállapodás jól illeszkedik mind a Sberbank Europe AG által felvásárolt Magyarországi Volksbank Zrt., mind pedig a SYNERGON csoport stratégiájába.

A megállapodással a SYNERGON Integrator Kft.-nek a Magyarországi Volksbank Zrt.-től összesen 1 540 000 ezer forint összegben többcélú finanszírozási keret felhasználására lesz lehetősége. A megnyíló keretből 400 000 ezer forint folyószámla hitel, 800 000 ezer forint projekt hitel, 340 000 ezer forint pedig egyéb keret.

A Synergon Csoportnak a hitelszerződés aláírásával összesen 2 840 000 ezer forint többcélú hitelkeret áll rendelkezésére, amelyből a bankok által biztosított folyószámla és projekt hitelkeret 1 550 000 ezer forint.

A SYNERGON 2011-ben olyan célokat tűzött ki maga elé, amelyek szerves része a cégcsoport piaci pozícióinak erősítése, a befektetési holding alapokon nyugvó működés megvalósítása. A SYNERGON Csoport és a Sberbank Europe AG leányvállalatának stratégiai együttműködése, valamint a bank által biztosított finanszírozás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a cégcsoport projektjeinek megvalósítása és a tervezett akvizíciók területén is nagy biztonságot jelentő finanszírozási háttér álljon rendelkezésre.

Épülhet az adatközpont

A hitelmegállapodás megkötése egy újabb fontos mérföldkő a vállalat életében a már tavaly beharangozott adatközpont létrehozásában. Az 5 milliárd forintosra tervezett beruházáshoz sikerült elnyerni 2 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást, a fennmaradó részhez pedig a Volksbank megállapodás biztosíthatja majd a külső forrást.

A korábbi tervek szerint az adatközpont építését az idei második-harmadik negyedévben kezdi meg a vállalat, és a jövőben sokat remél a projekttől a Synergon. Vizsgálataik szerint Európa szűkölködik a távközlési szolgáltató semleges adatparki kapacitásokban, miközben már a cég ügyfelei közül is többen jelezték igényüket egy számukra olcsóbb szerverkisztolgálást jelentő megoldásra. A projekt megtérülését a várakozások szerint nagyban segíthetik a vállalat már meglévő ügyfelei felől mutatkozó igény.