Vágólapra másolva!
Nem megy külföldi edzőtáborba, és új játékost sem igazol a Debrecen focicsapata, állítólag a nyerőautomatákat betiltó törvény miatt. A csapat tulajdonosa, Szima Gábor bevételei ugyanis megcsappantak az októberben életbe lépett jogszabály miatt.

Nem igazol játékost, sőt Varga Józsefet kölcsönadta fél évre a Bundesligába a magyar bajnok DVSC, a Blikk szerint elsősorban azért, mert abbahagyta a termelést Szima többi mint 1500 nyerőautomatája, melyeket október óta tilos vendéglátóhelyeken üzemeltetni.

A lap úgy tudja, vissza kellett fogni a Loki hozzávetőleg egymilliárd forintos költségvetését, de a fentieket támaszthatja alá Kondás Elemér edző Nemzeti Sportnak tett nyilatkozata is: "A klub pénzügyi helyzete stabil, de a bevételek nem úgy jönnek, ahogy tervezték, a szerencsejáték-törvény pedig nyilvánvalóan érzékenyen érintett minket. Most azért is nem utazunk sehová, hogy a tavasszal is nyugodtan dolgozhassunk."

A Népszabadság legfrissebb TOP kiadványa szerint Szima vagyona 2012-ben kilencmilliárd körül mozgott, egy éve egymilliárddal több állt a neve mellett.