Vágólapra másolva!
Legalább huszonnyolc néző megsérült szombaton egy floridai Nascar-futamon, amikor egy versenyautó a pálya védőfalának csapódott, és egyik kereke, illetve nagyobb roncsdarabjai a nézőtérre hullottak.

A verseny vége felé egy kanyarban egy tucatnyi versenyautó rohant egymásba, miután szétdurrant az egyik jármű gumija. Egy versenyauót kisodródott, megpördült a levegőben és átszakította a pálya védőfalát. A becsapódás letarolta az autó elejét, motorja lángra lobbant, nagyobb méretű roncsdarabjai pedig a nézőtérre hullottak, és egyik kereke is a tribünön landolt.

A balesetben legalább 28 Nascar-rajongó sérült meg: 14 nézőt a helyszínen láttak el az orvosok, és ugyannyit szállítottak kórházba. Kyle Larson pilóta sértetlenül kászálódott ki az összeroncsolódott autójából. Egy másik versenyző, Michael Annett súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.


Húsz perces szünet után újraindították az ötszáz kilométeres futamot. A versenyt végül Tony Stewart nyerte meg, de a díjátadást lefújták. Joie Chitwood, a daytonai gyorsasági verseny igazgatója közölte, hogy a pályát rendbe hozzák, és a történtek ellenére megtartják a vasárnapi főfutamot. Nézői videót itt láthat az esetről.