A Rolling Stones játszik a világ legnagyobb fesztiválján

Rolling Stones, Doom And Gloom videoklip
Vágólapra másolva!
Egy év kihagyás után újra megrendezik az idén nyáron a Glastonbury fesztivált, amelynek vezető fellépője stílszerűen a világ legnagyobb rockzenekara lesz, amely korábban még sosem játszott ott.
Vágólapra másolva!

A hónapok óta terjedő híresztelések végére tett pontot a Glastonbury fesztivál, amikor szerda este bejelentette, hogy a Stones lesz az idei rendezvény fő fellépője. "Ez nagyobb fogás, mint amilyenről valaha is álmodtunk" - mondta Emily Eavis, a főszervező Michael Eavis lánya. "Nem gondoltuk volna, hogy ez sikerülhet - egy álmunk vált valóra. Egész életemben próbáltuk a Rolling Stonest elhozni Glastonburybe" - folytatta Emily Eavis. Az együttes tavaly ünnepelte fennállása ötvenedik évfordulóját néhány fellépéssel, és idén a kiemelt, szombat esti időpontban játszik majd a Glastonbury fő színpadán.

Forrás: Facebook/Rolling Stones

A Stoneson kívül inkább fiatalabb zenekarok lesznek a további húzónevek: a péntek esti fő időpont az Arctic Monkeysé, vasárnap este pedig a Mumford & Sons zárja a fesztivált. Ezzel hosszabb idő után újra brit headlinere lesz a Glastonburynek, hiszen két éve Beyoncé, azelőtt pedig a Scissor Sisters és Stevie Wonder voltak a fő fellépők, de 2008-ban is Jay-Z, azelőtt pedig a Killers volt a fesztivál headlinere. A nagyszínpadon játszik még Dizzee Rascal, Elvis Costello, Rita Ora, a Primal Scream, illetve Nick Cave & The Bad Seeds is.