Kiszivárgott, milyen lesz a Facebook Home

Vágólapra másolva!
A közösségi oldal hivatalosan csak este mutatja be új mobilfejlesztését, de a kiszivárgott fotók alapján valószínűsíthető, hogy mélyen beépülnek a Facebook szolgáltatásai az Android szoftverbe, még az ismeretlen hívó fotóját is letölti majd az új app a közösségi oldalról.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb közösségi oldalának új mobilfejlesztéséről a 9to5Google című blog közölt két nem hivatalos fotót, amely egy @evleaks nevű twitterezőtől származik. A kiszivárgott képek alapján a Facebook Home olyan kezelőfelület lesz, amely androidos készülékekhez érhető el, és részben kiváltja a Google szoftverének menüjét.

Beleássa magát a Facebook az Androidba

Az alaprendszerre épülő felületéről úgy lehet elérni a Facebook szolgáltatásait - például bejegyzést írni, képet feltölteni vagy becsekkolni valahova -, hogy ehhez nem kell külön elindítani a közösségi oldal külön applikációját.

A beépített rendszerszolgáltatásokhoz hasonlóan működő Home felületről a kiszivárgott képek alapján más appokat is el tudnak indítani a felhasználók, például a fényképezőgépet vagy akár a Google Térképét. Az új felület a készenléti képernyőt is megváltoztatja, amelyen ugyancsak megjelennek a nem fogadott hívások száma mellett például a frissen beérkező facebookos lájkok és üzenetek is.

Az ismeretlen hívó arcát is megmutathatja

A Guardian brit napilap úgy tudja, az új felület képes lesz arra is, hogy ha egy olyan embertől érkezik hívás, aki publikálta a telefonszámát a Facebookon, akkor automatikusan megjelenítse a fotóját, a nevét és egyéb alapvető adatait akkor is, ha az illető nem szerepel a telefonkönyvben. Ezt a funkciót egyébként nemcsak a hívást fogadók, hanem a közösségi oldal használói is le tudják majd tiltani a kiszivárgott információk szerint.

Ilyen lesz a Facebook Home a kiszivárgott képek szerint Forrás: 9to5google

Ezzel a megoldással a Facebook gyakorlatilag az iPhone és iPad eszközökéhez hasonlóan mélyen be tud épülni az eszközök szoftverébe. Mivel a Google a Facebook riválisa a közösségi szolgáltatásokban, nem valószínű, hogy erre másképp sor kerülhetne. Az Apple iOS és a Microsoft mobilszoftvere esetében azért tudták Mark Zuckerbergék elérni a Facebook integrálását, mert ezek a cégek nem riválisai a közösségi szolgáltatásokban.

Minden androidos készülékre várják

Bár az új felület a kiszivárgott információk szerint egy HTC gyártmányú készüléken fog bemutatkozni, a Guardian szerint a Facebook Home applikáció minden androidos készülékre letölthető lesz.

Ezzel a lépéssel Mark Zuckerberg, a szájt alapítója úgy tudja megvalósítani a cégtől várt "Facebook-mobilt", hogy nem épít ki teljesen saját platformot, hanem egy meglévőre építkezik, ami sokkal egyszerűbb feladat. A közösségi oldal számára a táblagépes és okostelefonos platformok kiemelt fontosságúak, felhasználóik egyre nagyobb arányban ilyen eszközökről használják a közösségi oldalt a hagyományos PC helyett.