Vágólapra másolva!
A csapatnál hisznek benne, hogy rájöttek a problémák okára, de erről csak a Kínai Nagydíj első edzésnapján tudnak teljes mértékben meggyőződni. Sok újítással készülnek a következő versenyre.

A McLaren gyengén kezdte a 2013-as szezont, de a csapatnál mintha pislákolna a fény az alagút végén. A csalódást keltő ausztráliai nyitány után Malajziában már előreléptek, Jenson Button akár ötödik is lehetett volna a Red Bullok és a Mercedesek mögött, ha az egyik kerékcseréjét nem rontják el durván a szerelők.

Erre alapozva a McLarennél optimistán tekintenek a jövőbe, és úgy vélik, a soron következő Kínai Nagydíjon eldől, hogy helyes úton járnak-e. "Hiszem, hogy rájöttünk, miért vannak problémák az autóval, de ahhoz, hogy ebben teljesen biztosak legyünk, pályára kell küldenünk Kínában az új felszerelést. Éppen ezért létfontosságú lesz a pénteki munkánk. Ahogy lenni szokott, nincs egyetlen dolog, vagy egy varázsgömb (ami megoldást jelentene), hanem sok tényező együttesen javít az autó teljesítményén"- nyilatkozta Jonathan Neale, a csapat ügyvezető igazgatója egy telefonos sajtótájékoztatón.

Ausztráliában részben azért kínlódott a McLaren, mert az egyik korábbi tesztnapon tévedésből fordítva szerelték be a felfüggesztés egyik elemét a helyére, amitől szélsőségesen alacsony lett az autó hasmagassága, és az így szerzett adatok rossz beállításokhoz vezettek.

Még az is felmerült, hogy a csapat visszatér a tavalyi autójának használatához, de erre nem kerül sor, mivel alapvetően jónak tartják a konstrukciót. "Úgy gondoljuk, hogy kiváló csomagunk van, de nem nyújt olyan teljesítményt, mint amilyenre számítottunk" - mondta Neale. "Sikerült fejlesztenünk az autón Ausztrália és Malajzia között, javult a tempója. Az előző nagydíjhétvége tanulságai alapján sok újítást viszünk Kínába. Némelyik alkatrész csak a szokásos frissítések részét alkotja, míg némelyikkel megpróbálunk reagálni (a gondokra), és elérni velük a céljainkat."

"Sok munkánk lesz pénteken, hogy minél többet megtudjunk az autóról, és arról, hogy a fejlesztések működnek-e. Sergio (Péreznek) és Jenson (Buttonnak) nagyon sűrű napja lesz."

Button a gyenge kezdés dacára változatlanul a bajnoki cím megszerzését tűzi ki célnak. Erről a McLaren sem mondott le, és az motiválja őket, hogy a hátralévő tizenhét futamon bőven lesz esélyük ledolgozni a hátrányukat.

"Az előző években láthattuk, hogy lehet harcolni egészen a bajnokság legvégéig egy olyan autóval is, amely (a szezon elején) nem volt a pole pozícióban. Mindent azért csinálunk, hogy újra győztes formában legyünk. Ha ezt sikerül gyorsan elérnünk - és nem látom okát, hogy miért ne lehetne így -, akkor harcolhatunk a bajnoki címért" - közölte Neale.

Ezzel arra utalt, hogy tavaly Fernando Alonso az utolsó futamig esélyes maradt a bajnoki címre, holott Ferrarijának nyers tempója egyértelműen elmaradt Sebastian Vettel Red Bulljától.